Άνοιγμα Ιδιωτικών και Δημόσιων ΙΕΚ

Άνοιγμα Ιδιωτικών και Δημόσιων ΙΕΚ

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις σήμερα Δευτέρα 17.05.2021 ανοίγουν όλα τα Ιδιωτικά και Δημόσια ΙΕΚ της χώρας.  

Με την πραγματοποίηση self test ξεκινούν σήμερα τη λειτουργεία τους  συγκεκριμένες δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  και κατάρτισης 

 

Πιο συγκεκριμένα : 

Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ: 

  • Διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων, τα οποία δεν δύνανται να πραγματοποιηθούν με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με φυσική παρουσία καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών, εντός των εργαστηριακών χώρων, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα  προ Δευτέρας, τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές.
  • Πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων ΙΕΚ με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας για καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές.

Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ: 

  • Έναρξη της δια ζώσης διεξαγωγής, με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας, τόσο των συμμετεχόντων όσο και των εκπαιδευτικών.   

 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: 

  • Επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας του Α’ και Β’ κύκλου με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) (εκπαιδευομένων, εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών) μια φορά την εβδομάδα, προ Δευτέρας.  

Κολλέγια: 

  • Ξεκινούν οι εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις στο ίδιο πλαίσιο και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται και για τα Πανεπιστήμια. 

Με την πρόοδο των εμβολιασμών, το σημαντικό εργαλείο του self-test, καθώς και με τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας, ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα επανέρχεται βήμα-βήμα στη νέα κανονικότητα. 

 

Πηγή: https://www.skai.gr/index.php/news/greece/anoigoun-dimosia-idiotika-iek-kai-kollegia-apo-17-maiou-ti-tha-isxyei