Ποδολογία

Παραφινόλουτρο

Το Παραφινόλουτρο είναι θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης. Ένα τραχύ, ξηρό και αφυδατωμένο ή σκασμένο δέρμα στα χέρια, τα πόδια, τους αγκώνες ή τα γόνατα, μπορεί να αντιμετωπιστεί με λουτρό παραφίνης.
Είναι μια αποφρακτική, θερμική θεραπεία, η οποία όχι μόνο φροντίζει και ενυδατώνει το δέρμα, αλλά διεγείρει και την κυκλοφορία του αίματος.

Τα Παραφινόλουτρα χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια με επιτυχία σε θεραπείες για την αρθρίτιδα, τη μείωση του πρηξίματος, τη φλεγμονή των αρθρώσεων, την ατοπική δερματίτιδα, τους ρευματισμούς και την ενίσχυση του συνδετικού ιστού. Για θεραπείες παθήσεων χρειάζονται το λιγότερο 10 συνεδρίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν θέλετε απλά τα πόδια ή τα χέρια σας να είναι μαλακά και ενυδατωμένα, αρκεί ένα Παραφινόλουτρο κάθε 3 με 4 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα είναι θαυματουργό.

Τρόπος Λειτουργίας

Όταν τα χέρια ή τα πόδια σας βυθίζονται στο κερί παραφίνης, αρχίζουν να ιδρώνουν και να αιματώνονται. Λόγω της θερμοκρασίας της παραφίνης κατά τη διάρκεια του λουτρού που διαρκεί 10 με 15 λεπτά, οι πόροι του δέρματος ανοίγουν, με αποτέλεσμα το προϊόν φροντίδας δέρματος που προηγουμένως εφαρμόσαμε να εισχωρήσει με τον βέλτιστο τρόπο στο δέρμα. Ακόμα και μετά την πρώτη θεραπεία το δέρμα σας είναι εμφανώς πιο λείο και μαλακό.

Συχνές ερωτήσεις

  • Ανώδυνη εφαρμογή του ελάσματος-αγκύλης.
  • Άμεση απελευθέρωση από τον πόνο με το ανασήκωμα του νυχιού από την ονυχαία αύλακα.
  • Αποφυγή χειρουργικής επέμβασης, ειδικά σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.
  • Καμία απουσία από την εργασία ή τις καθημερινές δραστηριότητες, ακόμη και τον αθλητισμό.
  • Άμεση χρήση υποδημάτων.

Μέσω της τοποθέτησης ελάσματος-αγκύλης είναι περιττή η χειρουργική επέμβαση. Το νύχι μεγαλώνοντας επανέρχεται στην αρχική, φυσιολογική του κατάσταση.

Ακριβώς το αντίθετο. Το έλασμα τοποθετείται εξειδικευμένα χωρίς πόνο και είναι αμέσως αισθητή η απελευθέρωση από τον πόνο.