Ποδολογία

Ονυχοκρύπτωση

Η Ονυχοκρύπτωση – Ονυχοείσφρυση είναι ίσως η πιο συχνή πάθηση που συναντάται. Κυρίως εμφανίζεται στο μεγάλο δάχτυλο και είναι ιδιαίτερα επίπονη.
Η κύρια αιτία για την είσφρυση του νυχιού στο δέρμα είναι το λανθασμένο κόψιμο των νυχιών, όσον αφορά το μήκος αλλά και τη συχνότητα κοπής τους. Άλλα αίτια είναι το σχήμα της κοίτης, το πάχος και η μορφή του νυχιού, η καταπόνηση των ποδιών και η συχνή χρήση στενών παπουτσιών.  Όλες αυτές οι περιπτώσεις επιβαρύνουν το νύχι μας και αλλοιώνουν την κατεύθυνση που μεγαλώνει, με αποτέλεσμα την είσφρυσή του στο δέρμα μας.

Πως αντιμετωπίζεται

Η πιο συχνή λύση που προτείνουν κάποιοι ιατροί είναι η εγχείρηση και κατά συνέπεια η αφαίρεση (ολική ή τμηματική) της ονυχαίας πλάκας. Αφού αφαιρεθεί το νύχι, γίνονται ράμματα στα άκρα των ονυχαίων αυλακών. Έτσι, όταν το νύχι αρχίσει πάλι να μεγαλώνει “αποτρέπεται” η λανθασμένη κατεύθυνση του. Στην περίπτωση αφαίρεσης τμήματος του νυχιού, αφαιρείται μόνο το τμήμα που εισέρχεται μέσα στο δέρμα και έτσι διορθώνεται, επαναφέροντάς το στην επιθυμητή θέση.
Αυτή η μέθοδος είναι μεν αποτελεσματική, αλλά και πολύ επίπονη και τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο άμεσα. Γι’ αυτό αναπτύχθηκε μια διαφορετική μέθοδος αντιμετώπισης της Ονυχοκρύπτωσης.

Μόνιμη λύση χωρίς χειρουργείο!

Η μέθοδος αυτή δεν είναι άλλη από τα Ελάσματα Ορθονυχίας. Οι ποδολόγοι στις μέρες μας, καταφεύγουν σ’ αυτήν την ανώδυνη μέθοδο με άμεσα αποτελέσματα. Τα ελάσματα από τη στιγμή που θα τοποθετηθούν στην περιοχή του προβλήματος, ανυψώνουν το νύχι και το επαναφέρουν σταδιακά στην επιθυμητή θέση. Η τοποθέτηση των Ελασμάτων Ορθονυχίας γίνεται εύκολα και γρήγορα από τον ειδικό Ποδολόγο, προσφέροντας στον ασθενή άμεση ανακούφιση από τον πόνο.
Ανάλογα με το σχήμα, την ποιότητα και το μέγεθος του νυχιού επιλέγεται και το αντίστοιχο έλασμα. Κάποιος που ασχολείται με τον αθλητισμό, μπορεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται άφοβα, καθώς η χρήση των ελασμάτων δεν εμποδίζει καθόλου τον ασθενή από το να κάνει αυτό που αγαπάει!