Ποδολογία

Ονυχοκρύπτωση

Η ονυχοκρύπτωση – ονυχοείσφρυση είναι ίσως η πιο συχνή πάθηση που συναντάται. Κυρίως εμφανίζεται στο μεγάλο δάχτυλο και χαρακτηριστικό της είναι τα υψηλά επίπεδα πόνου και σε περιπτώσεις μέχρι και φλεγμονή.
Ο μεγαλύτερος λόγος ύπαρξης αυτής της πάθησης είναι το λανθασμένο κόψιμο των νυχιών που ακολουθούμε (εν αγνοία μας ), όσον αφορά το μήκος αλλά και την συχνότητα κοπής τους. Άλλα αίτια είναι το σχήμα της κοίτης, το πάχος και η μορφή του νυχιού, η βεβαρημένη κατάποση των ποδιών και η συχνή χρήση στενών παπουτσιών.  Όλες αυτές οι περιπτώσεις επιβαρύνουν το νύχι μας και αλλοιώνουν την κατεύθυνση που μεγαλώνει, με αποτέλεσμα την είσοδο του στο δέρμα μας.

Πως αντιμετωπίζεται

Η πιο απλή και συχνή αντιμετώπιση των γιατρών είναι η εγχείρηση και κατά συνέπεια ολική αφαίρεση (ή τμηματική) της ονυχαίας πλάκας. Αφού αφαιρεθεί το νύχι, χρησιμοποιούνται ράμματα στα άκρα των ονυχαίων αυλακών. Έτσι όταν το νύχι αρχίσει πάλι να μεγαλώνει, “αποτρέπεται” η λανθασμένη κατεύθυνση του. Στην περίπτωση αφαίρεσης τμήματος του νυχιού, αφαιρείται μόνο το τμήμα που εισέρχεται μέσα στο δέρμα και διορθώνεται έτσι, επαναφέροντας το στην επιθυμητή θέση.
Αυτή η μέθοδος είναι μεν αποτελεσματική, αλλά είναι πολύ επίπονη και τα αποτελέσματα που επιφέρει η μέθοδος αυτή δεν είναι τόσο άμεσα. Γι αυτό αναπτύχθηκε μια διαφορετική μέθοδος προσέγγισης κι αντιμετώπισης της Ονυχοκρύπτωσης.

Μόνιμη λύση χωρίς χειρουργείο!

Η μέθοδος αυτή δεν είναι άλλη πάρα τα ελάσματα ορθονυχίας. Οι ποδολόγοι στις μέρες μας, καταφεύγουν σε αυτή την ανώδυνη μέθοδο με πιο άμεσα αποτελέσματα για τον ασθενή που πάσχει από Ονυχοκρύπτωση. Τα ελάσματα από την στιγμή που τοποθετηθούν στην περιοχή του προβλήματος, ανυψώνουν το νύχι και το επαναφέρουν σταδιακά στην επιθυμητή θέση. Επιφέρει άμεση ανακούφιση και η τοποθέτηση γίνεται γρήγορα χωρίς ιδιαίτερο κόπο από τον ειδικό ποδολόγο.
Ανάλογα με το σχήμα, την ποιότητα και το μέγεθος του νυχιού επιλέγεται και το αντίστοιχο έλασμα για να τοποθετηθεί. Κάποιος που ασχολείται με αθλητισμό, μπορεί να συνεχίσει να δραστηριοποιείται άφοβα, καθώς η χρήση των ελασμάτων δεν εμποδίζει καθόλου τον ασθενή από το να κάνει αυτό που αγαπάει!