Ποδολογία

Ραγάδες

Όταν το δέρμα των ποδιών είναι υγιές τότε είναι ανθεκτικό, λείο και μας προστατεύει αποτελεσματικά από τις εξωγενείς επιδράσεις.
Οι ραγάδες-σχισμές εμφανίζονται συνήθως στο πέλμα, στην εξωτερική πλευρά και ιδιαίτερα στην φτέρνα.

Αιτίες Ραγάδων

Η σκληρή κερατική στιβάδα στο δέρμα των ποδιών μας είναι ευτελώς φυσιολογική. Αιτίες ραγάδων θεωρούνται πχ. η εφίδρωση, ερεθισμοί του δέρματος από στενά υποδήματα , παραμορφώσεις του ποδιού, καθώς επίσης αυτές οι επώδυνες σχάσεις αποτελούν αιτία εισόδου παραγόντων λοιμώξεων και μυκήτων του δέρματος.
Άλλες αιτίες είναι οι διαταραχές του κυκλοφορικού, δερματικές παθήσεις όπως ψωρίαση ή νευροδερματίτιδα και η υπερβολική πίεση του ποδιού λόγω παχυσαρκίας και άθλησης.

Αντιμετώπιση των ραγάδων

Τα πέλματα με σκληρύνσεις και ραγάδες χρειάζονται ειδικές θεραπείες και φροντίδα από εξειδικευμένο παδολόγο. Στόχος του ποδολόγου είναι να περιορίσει και να απομακρύνει τις σκληρύνσεις και ραγάδες εφαρμόζοντας ειδικές θεραπείες με τις κατάλληλες κρέμες ή με αεροστεγώς κλειστά επιθέματα, με στόχο να ενυδατώσει το δέρμα και να διατηρήσει την φυσική του ελαστικότητα.
Φυσικά ενεργό ρόλο για να διατηρηθεί μετά την θεραπεία η φυσική ελαστικότητα του δέρματος έχει η περιποίηση στο σπίτι η οποία επιτυγχάνεται εύκολα με τα προϊόντα που παρέχει μια από της μεγαλύτερες εταιρίες σε Ελλάδα και Ευρώπη  “SUDA“.

Συχνές ερωτήσεις

  • Ανώδυνη εφαρμογή του ελάσματος-αγκύλης.
  • Άμεση απελευθέρωση από τον πόνο με το ανασήκωμα του νυχιού από την ονυχαία αύλακα.
  • Αποφυγή χειρουργικής επέμβασης, ειδικά σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.
  • Καμία απουσία από την εργασία ή τις καθημερινές δραστηριότητες, ακόμη και τον αθλητισμό.
  • Άμεση χρήση υποδημάτων.

Μέσω της τοποθέτησης ελάσματος-αγκύλης είναι περιττή η χειρουργική επέμβαση. Το νύχι μεγαλώνοντας επανέρχεται στην αρχική, φυσιολογική του κατάσταση.

Ακριβώς το αντίθετο. Το έλασμα τοποθετείται εξειδικευμένα χωρίς πόνο και είναι αμέσως αισθητή η απελευθέρωση από τον πόνο.