Ποδολογία

Ραγάδες

Όταν το δέρμα των ποδιών είναι υγιές τότε είναι ανθεκτικό, λείο και μας προστατεύει αποτελεσματικά από τις εξωγενείς επιδράσεις.
Οι ραγάδες-σχισμές εμφανίζονται συνήθως στο πέλμα, στην εξωτερική πλευρά και ιδιαίτερα στην φτέρνα.

Αιτίες Ραγάδων

Η σκληρή κεράτινη στιβάδα κεράτινη στιβάδα δέρματος στα πόδια είναι εντελώς φυσιολογική. Αιτίες ραγάδων είναι η εφίδρωση, οι ερεθισμοί του δέρματος από στενά υποδήματα, οι παραμορφώσεις του ποδιού, οι διαταραχές του κυκλοφορικού, οι δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση ή η νευροδερματίτιδα και η υπερβολική πίεση του ποδιού λόγω παχυσαρκίας ή άθλησης. Αυτές οι επώδυνες σχάσεις αποτελούν σημείο εισόδου παραγόντων λοιμώξεων και μυκήτων του δέρματος.

Αντιμετώπιση των ραγάδων

Τα πέλματα με σκληρύνσεις και ραγάδες χρειάζονται ειδικές θεραπείες και φροντίδα από εξειδικευμένο παδολόγο. Στόχος του ποδολόγου είναι να τις περιορίσει και να τις απομακρύνει εφαρμόζοντας ειδικές θεραπείες με τις κατάλληλες κρέμες ή με αεροστεγώς κλειστά επιθέματα, που ενυδατώνουν το δέρμα και διατηρούν τη φυσική του ελαστικότητα.
Για να διατηρηθεί η φυσική ελαστικότητα του δέρματος ακόμα και μετά τη θεραπεία, θα πρέπει να συνεχιστεί η περιποίηση στο σπίτι, η οποία επιτυγχάνεται εύκολα με τα προϊόντα που παρέχει μια από της μεγαλύτερες εταιρείες σε Ελλάδα και Ευρώπη, “SÜDA”.

Συχνές ερωτήσεις

  • Ανώδυνη εφαρμογή του ελάσματος-αγκύλης.
  • Άμεση απελευθέρωση από τον πόνο με το ανασήκωμα του νυχιού από την ονυχαία αύλακα.
  • Αποφυγή χειρουργικής επέμβασης, ειδικά σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.
  • Καμία απουσία από την εργασία ή τις καθημερινές δραστηριότητες, ακόμη και τον αθλητισμό.
  • Άμεση χρήση υποδημάτων.

Μέσω της τοποθέτησης ελάσματος-αγκύλης είναι περιττή η χειρουργική επέμβαση. Το νύχι μεγαλώνοντας επανέρχεται στην αρχική, φυσιολογική του κατάσταση.

Ακριβώς το αντίθετο. Το έλασμα τοποθετείται εξειδικευμένα χωρίς πόνο και είναι αμέσως αισθητή η απελευθέρωση από τον πόνο.