Ποδολογία

Ορθοπλαστική

targetΗ διορθωτική ορθοπλαστική έχει ως στόχο την επαναφορά της θέσης των δαχτύλων στην αρχική τους θέση, χωρίς όμως να επιμηκύνει τους ήδη ίοντες τένοντες.

ποδολογία-ορθοπλαστική-nias-εικόνα-1

Στην ορθοπλαστική ανάμεσα στα μεσοδιαστήματα των δαχτύλων τοποθετούνται διαφόρων τύπων επιθέματα (σιλικονούχα), επιτυγχάνοντας έτσι την διόρθωση της θέσης των δαχτύλων και ανακουφίζοντας από τους πόνους της δυσφορίας που νιώθει κάποιος.

Σιλικονούχα επιθέματα χρησιμοποιούνται και σε παθήσεις βλαισού μέγα δαχτύλου (κότσι) και σε περιπτώσεις γαμψοδαχτυλίας. Σε μια πολύ προχωρημένη παραμόρφωση δαχτύλων συχνά δεν είναι εφικτή η αποφυγή της χειρουργικής επέμβασης.

Τα ορθοπλαστικά συλικονούχα επιθέματα προσαρμόζονται ανάλογα με το πρόβλημα και τη θέση που υφίστανται επιφέροντας μεγάλη ανακούφιση και δρώντας αποτελεσματικά. Τα επιθέματα αυτά πλένονται και καθαρίζονται με διάφορα μικροβιοκτόνα.

Συχνές ερωτήσεις

  • Ανώδυνη εφαρμογή του ελάσματος-αγκύλης.
  • Άμεση απελευθέρωση από τον πόνο με το ανασήκωμα του νυχιού από την ονυχαία αύλακα.
  • Αποφυγή χειρουργικής επέμβασης, ειδικά σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.
  • Καμία απουσία από την εργασία ή τις καθημερινές δραστηριότητες, ακόμη και τον αθλητισμό.
  • Άμεση χρήση υποδημάτων.

Μέσω της τοποθέτησης ελάσματος-αγκύλης είναι περιττή η χειρουργική επέμβαση. Το νύχι μεγαλώνοντας επανέρχεται στην αρχική, φυσιολογική του κατάσταση.

Ακριβώς το αντίθετο. Το έλασμα τοποθετείται εξειδικευμένα χωρίς πόνο και είναι αμέσως αισθητή η απελευθέρωση από τον πόνο.