Ποδολογία

Ορθοπλαστική

targetΗ διορθωτική ορθοπλαστική έχει ως στόχο την επαναφορά της θέσης των δαχτύλων στην αρχική τους θέση, χωρίς όμως να επιμηκύνει τους ήδη ίοντες τένοντες.

Στην Ορθοπλαστική, τοποθετούνται διαφόρων τύπων επιθέματα (σιλικονούχα) ανάμεσα στα μεσοδιαστήματα των δαχτύλων, επιτυγχάνοντας έτσι τη διόρθωση της θέσης τους και ανακουφίζοντας από τον πόνο και τη δυσφορία.

Σιλικονούχα επιθέματα χρησιμοποιούνται και σε παθήσεις Βλαισού μέγα δαχτύλου (κότσι) και σε περιπτώσεις Γαμψοδαχτυλίας. Σε μια πολύ προχωρημένη παραμόρφωση δαχτύλων συχνά δεν είναι εφικτή η αποφυγή της χειρουργικής επέμβασης.

Τα ορθοπλαστικά συλικονούχα επιθέματα προσαρμόζονται ανάλογα με το πρόβλημα και τη θέση των δαχτύλων, επιφέροντας μεγάλη ανακούφιση και δρώντας αποτελεσματικά. Τα επιθέματα αυτά πλένονται και καθαρίζονται με μικροβιοκτόνα.

Συχνές ερωτήσεις

  • Ανώδυνη εφαρμογή του ελάσματος-αγκύλης.
  • Άμεση απελευθέρωση από τον πόνο με το ανασήκωμα του νυχιού από την ονυχαία αύλακα.
  • Αποφυγή χειρουργικής επέμβασης, ειδικά σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.
  • Καμία απουσία από την εργασία ή τις καθημερινές δραστηριότητες, ακόμη και τον αθλητισμό.
  • Άμεση χρήση υποδημάτων.

Μέσω της τοποθέτησης ελάσματος-αγκύλης είναι περιττή η χειρουργική επέμβαση. Το νύχι μεγαλώνοντας επανέρχεται στην αρχική, φυσιολογική του κατάσταση.

Ακριβώς το αντίθετο. Το έλασμα τοποθετείται εξειδικευμένα χωρίς πόνο και είναι αμέσως αισθητή η απελευθέρωση από τον πόνο.