Ποδολογία

Ορθονυχία

targetΟ στόχος της Ορθονυχίας είναι η επαναφορά της φυσικής κατάστασης του νυχιού. Θα μπορούσε κάποιος να παρομοιάσει αυτήν τη διαδικασία μ’ αυτή της ορθοδοντικής. Η χρήση του ελάσματος επιφέρει την ανόρθωση και την επαναφορά του νυχιού στην επιθυμητή θέση. Έτσι, το νύχι σταματάει να μπαίνει μέσα στο δέρμα και επιτυγχάνεται η ανακούφιση από τον πόνο.

Η Ορθονυχία με τη χρήση ελασμάτων είναι η μέθοδος θεραπείας για την Ονυχοκρύπτωση (είσφρυση του νυχιού στο δέρμα).

Δείτε τα Ελάσματα 3ΤΟ

Ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το νύχι και την εκάστοτε περίπτωση, ο ειδικός Ποδολόγος χρησιμοποιεί διαφορετικό είδος ελάσματος για την αντιμετώπιση της είσφρυσης.

Η Ονυχοκρύπτωση είναι ιδιαίτερα επώδυνη και πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, διαφορετικά οδηγεί σε φλεγμονές και σε ακραίες περιπτώσεις μέχρι και ολική αποκόλληση του νυχιού.

Διαβάστε αναλυτικά για την Ονυχοκρύπτωση

Τα Ελάσματα Ορθονυχίας 3ΤΟ, αποτελούν το μεγαλύτερο “όπλο” αντιμετώπισης της είσφρυσης του νυχιού στο δέρμα. Είναι μια λύση ανώδυνη και μόνιμη και εφαρμόζεται αποκλειστικά από ειδικούς Ποδολόγους ή τεχνίτες που ασχολούνται με την ποδολογία (ανάλογα με την περίπτωση και το μέγεθος του προβλήματος). Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εκπληκτικά και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν απαιτείται χειρουργική επέμβαση και η όλη διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη!

Το έλασμα αφού τοποθετηθεί πάνω στο νύχι, επιφέρει άμεσα αποτελέσματα ανασηκώνοντας και απομακρύνοντάς το από την ονυχαία αύλακα. Συνεπώς ανακουφίζει γρήγορα τον ασθενή από τον πόνο. Η επιλογή του ελάσματος και η χρονική διάρκεια της θεραπείας ποκίλλει, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και τον τύπο του νυχιού.

Τα ελάσματα Ορθονυχίας 3ΤΟ, είναι πολύ διακριτικά και δεν εμποδίζουν τον ασθενή στις καθημερινές του δραστηριότητες ή στην ενασχόλησή του με τον αθλητισμό.

Συχνές ερωτήσεις

  • Ανώδυνη εφαρμογή του ελάσματος-αγκύλης.
  • Άμεση απελευθέρωση από τον πόνο με το ανασήκωμα του νυχιού από την ονυχαία αύλακα.
  • Αποφυγή χειρουργικής επέμβασης, ειδικά σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.
  • Καμία απουσία από την εργασία ή τις καθημερινές δραστηριότητες, ακόμη και τον αθλητισμό.
  • Άμεση χρήση υποδημάτων.

Μέσω της τοποθέτησης ελάσματος-αγκύλης είναι περιττή η χειρουργική επέμβαση. Το νύχι μεγαλώνοντας επανέρχεται στην αρχική, φυσιολογική του κατάσταση.

Ακριβώς το αντίθετο. Το έλασμα τοποθετείται εξειδικευμένα χωρίς πόνο και είναι αμέσως αισθητή η απελευθέρωση από τον πόνο.