Ποδολογία

Ορθονυχία

targetΟ στόχος της Ορθονυχίας είναι η επαναφορά της φυσικής κατάστασης του νυχιού. Θα μπορούσε κάποιος να παρομοιάσει αυτήν τη διαδικασία μ’ αυτή της ορθοδοντικής. Η χρήση του ελάσματος επιφέρει την ανόρθωση και την επαναφορά του νυχιού στην επιθυμητή θέση. Έτσι, το νύχι σταματάει να μπαίνει μέσα στο δέρμα και επιτυγχάνεται η ανακούφιση από τον πόνο.

Η Ορθονυχία με τη χρήση ελασμάτων είναι η μέθοδος θεραπείας για την Ονυχοκρύπτωση (είσφρυση του νυχιού στο δέρμα). Μπορείτε να βρείτε τα ελάσματα 3ΤΟ ΕΔΩ. Ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το νύχι και την εκάστοτε περίπτωση, ο ειδικός Ποδολόγος χρησιμοποιεί διαφορετικό είδος ελάσματος για την αντιμετώπιση της είσφρυσης.

Η Ονυχοκρύπτωση είναι ιδιαίτερα επώδυνη και πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, διαφορετικά οδηγεί σε φλεγμονές και σε ακραίες περιπτώσεις μέχρι και ολική αποκόλληση του νυχιού. Αναλυτικά για την Ονυχοκρύπτωση μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Τα ελάσματα Ορθονυχίας 3ΤΟ, αποτελούν το μεγαλύτερο “όπλο” αντιμετώπισης της είσφρυσης του νυχιού στο δέρμα. Είναι μια λύση ανώδυνη και μόνιμη και εφαρμόζεται αποκλειστικά από ειδικούς Ποδολόγους ή τεχνίτες που ασχολούνται με την ποδολογία (ανάλογα με την περίπτωση και το μέγεθος του προβλήματος). Η απόκτηση των ειδικών ελασμάτων είναι εύκολη, όπως είναι και η εφαρμογή τους στο νύχι με το πρόβλημα. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εκπληκτικά και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν απαιτείται χειρουργική επέμβαση και η όλη διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη!!!!

Το έλασμα αφού τοποθετηθεί πάνω στο νύχι, επιφέρει άμεσα αποτελέσματα ανασηκώνοντας και απομακρύνοντας το από την ονυχαία αύλακα. Αυτό σημαίνει ότι απελευθερώνει γρήγορα τον ασθενή από τον πόνο. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και το είδος του νυχιού χρησιμοποιούμε και διαφορετικό έλασμα.

Τα ελάσματα Ορθονυχίας 3ΤΟ, απο την στιγμή που τοποθετηθούν στον ασθενή είναι εντελώς διακριτικά και δεν εμποδίζουν τον ασθενή να ασχοληθεί με οποιοδήποτε σπόρ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ) ή γενικά τον αθλητισμό.

Συχνές ερωτήσεις

  • Ανώδυνη εφαρμογή του ελάσματος-αγκύλης.
  • Άμεση απελευθέρωση από τον πόνο με το ανασήκωμα του νυχιού από την ονυχαία αύλακα.
  • Αποφυγή χειρουργικής επέμβασης, ειδικά σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.
  • Καμία απουσία από την εργασία ή τις καθημερινές δραστηριότητες, ακόμη και τον αθλητισμό.
  • Άμεση χρήση υποδημάτων.

Μέσω της τοποθέτησης ελάσματος-αγκύλης είναι περιττή η χειρουργική επέμβαση. Το νύχι μεγαλώνοντας επανέρχεται στην αρχική, φυσιολογική του κατάσταση.

Ακριβώς το αντίθετο. Το έλασμα τοποθετείται εξειδικευμένα χωρίς πόνο και είναι αμέσως αισθητή η απελευθέρωση από τον πόνο.