Ποδολογία

Ορθονυχία

targetΟ στόχος της Ορθονυχίας είναι η επαναφορά της φυσικής ανάπτυξης του νυχιού. Λειτουργεί όπως η ορθοδοντική για τα δόντια. Με το έλασμα επιτυγχάνεται το ανασήκωμα του νυχιού που μπαίνει στο δέρμα με αποτέλεσμα την απελευθέρωση από τον πόνο.

Η ορθονυχία είναι η μέθοδος θεραπείας της ονυχοκρύπτωσης με ελάσματα όπως VHO-OSTHOLD, 3ΤΟ, BS κ.α.

Η ονυχοκρύπτωση (νύχια που εισχωρούν μέσα στο δέρμα) είναι ιδιαίτερα επώδυνη. Πρέπει πάντα να κουράρετε διότι διαφορετικά οδηγεί σε φλεγμονές με έμπυες καταστάσεις και στην πιθανή αποκόλληση του νυχιού.

Τα διορθωτικά ελάσματα ορθονυχίας αποτελούν την πλέον αναίμακτη και ανώδυνη λύση στο πρόβλημα της ονυχοείσφρυσης. Εφαρμόζονται με εκπληκτικά αποτελέσματα, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Με την εφαρμογή των ελασμάτων, προκαλείται άμεση απαλλαγή της ονυχαίας αύλακας από το νύχι και συνεπώς προκύπτει μία γρήγορη απελευθέρωση από τον πόνο. Ανάλογα με το σχήμα και την ποιότητα του νυχιού, χρησιμοποιούμε διαφορετικά, διορθωτικά ελάσματα ορθονυχίας.

Τα ελάσματα ορθονυχίας δεν εμποδίζουν καθόλου και δεν προκαλούν πόνο ακόμη και εάν κάποιος ασχολείται με σπορ όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ και γενικά αθλητισμό.

Συχνές ερωτήσεις

  • Ανώδυνη εφαρμογή του ελάσματος-αγκύλης.
  • Άμεση απελευθέρωση από τον πόνο με το ανασήκωμα του νυχιού από την ονυχαία αύλακα.
  • Αποφυγή χειρουργικής επέμβασης, ειδικά σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.
  • Καμία απουσία από την εργασία ή τις καθημερινές δραστηριότητες, ακόμη και τον αθλητισμό.
  • Άμεση χρήση υποδημάτων.

Μέσω της τοποθέτησης ελάσματος-αγκύλης είναι περιττή η χειρουργική επέμβαση. Το νύχι μεγαλώνοντας επανέρχεται στην αρχική, φυσιολογική του κατάσταση.

Ακριβώς το αντίθετο. Το έλασμα τοποθετείται εξειδικευμένα χωρίς πόνο και είναι αμέσως αισθητή η απελευθέρωση από τον πόνο.