Ποδολογία

Ορθοπλαστική

targetΟ στόχος της Ορθοπλαστικής  είναι η επαναφορά της θέσης των δακτύλων στην αρχική τους θέση. Με την βοηθητική χρήση των επιθεμάτων επιτυγχάνεται η διόρθωση της θέσης των δαχτύλων και η ανακούφιση της δυσφορίας που νιώθει κάποιος από τους πόνους.

Στην Ορθοπλαστική τοποθετούμε στο μεσοδιάστημα των δακτύλων – σαν σφήνα – ένα σιλικονούχο επίθεμα που φέρνει το δάκτυλο στην ευθεία. Χρησιμοποιείται σε παθήσεις βλαίσου μέγα δακτύλου (κότσι), εφίππευσης δακτύλων και γαμψοδακτυλίας.

Η Ορθοπλαστική χαρακτηρίζεται από την ατομική προσαρμοστικότητα και την διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικές προσαρμογές, αναλόγως την περίπτωση που αντιμετωπίζουμε.

Σε μία πολύ προχωρημένη παραμόρφωση των δακτύλων, συχνά δεν αποφεύγεται η χειρουργική επέμβαση.

Εάν όμως η παραμόρφωση των δακτύλων δεν είναι ακόμη πολύ έντονη, αντιμετωπίζεται με διορθωτική Ορθοπλαστική με σιλικονούχα επιθέματα.
Η διορθωτική Ορθοπλαστική είναι μόνο μία διέξοδος ως προς την χειρουργική επέμβαση, δεν την αντικαθιστά. Διορθώνει μόνον την θέση των δακτύλων χωρίς όμως να μπορεί να επιμηκύνει τους ήδη κοντούς τένοντες. Βοηθά στην απελευθέρωση από τους πόνους καθώς και στην πραγματική ανακούφιση από τις ενοχλήσεις των δακτύλων.

Τα Ορθοπλαστικά επιθέματα, πλένονται και καθαρίζονται εύκολα με τα διάφορα μικροβιοκτόνα του εμπορίου, ενώ υπάρχουν κι αυτά τα οποία πλένονται ακόμα και με σαπούνι και νερό. Μία παραμόρφωση των δακτύλων πολύ προχωρημένη σίγουρα δεν αποφεύγει την χειρουργική επέμβαση.

Συχνές ερωτήσεις

  • Ανώδυνη εφαρμογή του ελάσματος-αγκύλης.
  • Άμεση απελευθέρωση από τον πόνο με το ανασήκωμα του νυχιού από την ονυχαία αύλακα.
  • Αποφυγή χειρουργικής επέμβασης, ειδικά σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.
  • Καμία απουσία από την εργασία ή τις καθημερινές δραστηριότητες, ακόμη και τον αθλητισμό.
  • Άμεση χρήση υποδημάτων.

Μέσω της τοποθέτησης ελάσματος-αγκύλης είναι περιττή η χειρουργική επέμβαση. Το νύχι μεγαλώνοντας επανέρχεται στην αρχική, φυσιολογική του κατάσταση.

Ακριβώς το αντίθετο. Το έλασμα τοποθετείται εξειδικευμένα χωρίς πόνο και είναι αμέσως αισθητή η απελευθέρωση από τον πόνο.